top of page

Jan - leeftijd 50-60 jaar

Ik kan niet helemaal meer terughalen hoe de piep in mijn oren is ontstaan is; ik denk dat deze langzamerhand frequenter terug kwam en in volume toe nam, tot ik er een keer wakker van lag en alleen nog gefocust was op die piep in mijn oren.

Na een bezoek aan de huisarts werd ik doorverwezen naar een audiologisch centrum, waar ik in een sessie een heel logisch klinkende presentatie mocht aanschouwen over plat liggende trilharen en aansluitend een gesprek en uitnodiging om een gehoor apparaat aan te laten meten.

Even later las ik in de krant een artikel over de praktijk van Sandra en heb me meteen aangemeld en heb me op de wachtlijst laten zetten. Meteen met de intake werd het al duidelijk dat de oorzaak van de Tinnitus veel breder gezocht moest worden en opvallend was de overeenkomst in karaktereigenschappen van de patiënten die bij Sandra onder behandeling waren. Sandra heeft meteen de hoge spierspanning in m’n nek aangepakt en ondertussen had ik haar boek : “Tinnitus er is iets aan te doen” ook al aangeschaft waar allerlei nuttige tips in staan vermeld. Inmiddels is de piep nagenoeg verdwenen en gereduceerd tot af en toe een acceptabele ruis die ik, met de handreikingen uit het boek prima onder controle kan houden. Mijn behandeling is inmiddels afgerond en we hebben afgesproken dat ik weer contact opneem met Sandra als het nodig mocht zijn. Erg handig omdat de karaktereigenschappen ( perfectionistisch, te veel hooi op de vork, onvoldoende afschakelen van m’n werk, te weinig ontspanning) die de gemene deler zijn van de Tinnitus patiënten lijken te zijn, toch moeilijk om te buigen zijn..

De belangrijkste boodschap die me rust geeft is inderdaad : “Tinnitus er is iets aan te doen”

498 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik weet nog goed wanneer ik werd geconfronteerd met mijn “piep”: dat was na een lange autorit naar het buitenland. Toen ik op de plaats van bestemming was aangekomen, wilde ik gaan slapen maar dacht i

Ongeveer 2 jaar geleden net voor de herfstvakantie begon mijn verhaal. Ik ben docent en werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ik was net begonnen aan een studie en ik was gestart als voetbalcoach bij

Sinds een jaar had ik last van een soort geklop in mijn oor, wat telkens erger werd, de laatste maanden was het geluid eigenlijk non-stop aanwezig. Dit gaf mij veel onrust, met name in de nacht. Een g

bottom of page