top of page

Op deze pagina vindt u ervaringen van (ex-)patiënten uit de praktijk. Hierbij wil ik graag vermelden:

* Er zijn veel meer mensen, die helemaal van de tinnitus af zijn of bij wie het naar de achtergrond is verdwenen, maar van wie hier         helaas geen verhaal staat. Veel mensen vinden het lastig om hun verhaal op papier te zetten. Tevens vergeet ik vaak te vragen of mensen iets willen schrijven.

* Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven in de praktijk te komen, behandel ik de meesten niet door tot de tinnitus geheel verdwijnt. In overleg stoppen we vaak als mensen aangeven dat ze er op dat moment prima mee kunnen leven als het zo blijft. 

   Vaak dooft het in de loop der tijd verder uit en kan het uiteindelijk helemaal over zijn.

Al sinds jaar en dag ben ik gewend aan een brommend suisje in mijn rechteroor.

Het zal wel een kwestie van gehoorschade zijn, dacht ik. En ach, hier is mee te leven.

Tot zo'n 11 maanden geleden.

Tijdens een kloosterretraite ervoer ik het geluid in mijn oor ineens anders.

Het was een irritante piep die de stilte (die heb je in het klooster) overheerste.

Waarschijnlijk was dit al een tijdje zo, maar werd ik mij er daar pas echt van bewust.

Na deze kloosterervaring merkte ik de hinderlijke piep steeds vaker op.

Vooral 's-avonds op de bank was ie overheersend aanwezig.

Een paar maanden later heb ik vanwege (terugkerende) nek-, schouder- en hoofdpijnklachten een fysio bezocht.

Hij stelde voor mijn nek te kraken. Dat ging met behoorlijk wat geweld en ik was naderhand erg duizelig.

Die avond was de piep in mijn oor niet te harden. De piep overstemde alles. Volgens de fysio een goed teken want dat betekent dat er iets in werking is gezet.

Echter, na nog een paar sessies bij de fysio (met uiteraard een verbod op het kraken van mijn nek) bleef de piep bovenmatig irritant aanwezig.

Ik raakte steeds meer gefocust op de vreselijke piep, kreeg stress en was bang dat er geen vooruitzicht zou zijn op verbetering.

Bij het maken van een afspraak met de dokter wist de doktersassistente mij meteen al te vertellen dat dit een lastig verhaal zou worden en dat er waarschijnlijk weinig aan is te doen.

Niet bepaald hoopgevend. De paniek begon een beetje toe te slaan. Het werd tijd om zelf op internet op zoek te gaan naar een strohalm.

Gelukkig kwam ik op de site van tinnitus-concept terecht met hoopvolle verhalen van cliënten, een mooi persoonlijk verhaal van Sandra en verrassende inzichten.

Dit was een poging waard!

Voordat je een intakegesprek krijgt, moet je door een vragenlijst heen. Daarmee krijgt Sandra een goed beeld van jou en je klachten en je krijgt een uitgebreide terugkoppeling.

Haar uitleg vond ik erg verhelderend en geloofwaardig. Het leek er sterk op dat mijn persoonlijkheid (overgevoelig, snel overprikkeld, controlefreak, perfectionistisch) in combinatie met mijn gespannen en overbelaste nekspieren leiden tot overprikkeling van mijn hersenstam wat zich vervolgens uit in een piep in mijn oor.

Ik kreeg meteen goede tips mee en werd me ervan bewust dat ik meer balans moest aanbrengen in mijn leven. Ik ben afspraken met veel prikkels gaan afzeggen en ging zo veel mogelijk even rusten (op bed liggen) wanneer de piep erg was. Het viel mij namelijk al op dat de piep 's-ochtends wanneer ik wakker werd altijd minder aanwezig was. Dus rust was blijkbaar heilzaam.

Haar behandelingen zijn magisch. Sandra masseert nog echt! Heel specifiek en grondig en anders dan anders. Ook best heftig. Met super verrassend resultaat. Veel meer ruimte in mijn nek en de piep begon te veranderen. Niet meer altijd even sterk aanwezig. Langzaam maar zeker leek ik er meer controle over te krijgen. Het machteloze gevoel begon langzaam maar zeker te verdwijnen. Ik begon na verloop van tijd te merken wanneer de piep erger werd. Na een etentje of feestje met veel mensen, na fysieke inspanning, na veel achter de laptop zitten. Dit betekende dus ook dat de piep op andere momenten minder erg was. Langzaam maar zeker verdwijnt de piep steeds meer naar de achtergrond. Natuurlijk is ie er soms nog wel, maar de meeste tijd ervaar ik m niet. Wat een wereld van verschil. En dat dankzij het bewust zijn van de triggers die bij mij tot tinnitus leiden, de mogelijkheden om hier zelf wat aan te doen (koop ook haar boek) en de gouden handen van Sandra.. Mijn dank aan Sandra is groot en ik gun andere mensen die met deze klachten kampen (misschien nog langer en nog erger) dat ze bij Sandra weer vertrouwen krijgen en de juiste handvaten om een leven te kunnen leiden zonder tinnitus in de hoofdrol.

61 weergaven

Hoi Sandra.


Je bent een bijzonder mens.

Je hebt zoveel duidelijk gemaakt, ook weer met deze mail.

Bijzonder om iemand tegen te komen die meer over mij weet dan ikzelf.

En je hebt het zo bij het rechte eind.

Ik voel nu al van alles op een plekkie zakken.

Ik ga met veel positieve gevoelens mijn brandjes blussen en ben er zeker van dat dit mij veel gaat brengen.

Ontzettend bedankt voor je wijze raad en daad.

Mocht ik ergens tegen aan lopen, ik weet je te vinden!


Liefs, anoniem

87 weergaven

Ik weet nog goed wanneer ik werd geconfronteerd met mijn “piep”: dat was na een lange autorit naar het buitenland. Toen ik op de plaats van bestemming was aangekomen, wilde ik gaan slapen maar dacht ik dat er ergens nog een TV of radio aanstond. Op een gegeven moment begreep ik dat de piep uit mijn rechteroor kwam. Ik dacht toen nog: die is morgenvroeg wel weg. Niet dus en langzamerhand werd ik er meer en meer door geobsedeerd. Een bezoek aan de dokter en de specialist leverde niets op anders dan de opmerkingen “dat ik ermee moest leren leven”. De obsessie werd steeds groter: ik ging apart van mijn partner slapen, struinde het internet af waar ik louter horrorverhalen las en wist zeker dat mijn leven voor altijd zou veranderen. Paniek dus. Tijdens mijn speurtocht op internet stuitte ik gelukkig ook op de website van Sandra. Op mijn verzoek kwam ik op de wachtlijst terecht en na een poosje werd ik door haar gemaild dat er plek was. Op naar Vledder dus! Sandra kwam er al snel achter dat er een trigger was vanuit mijn kaak en nek. Deze heeft ze in een aantal sessies vakkundig onder handen genomen waardoor de piep naar verloop van tijd volledig is verdwenen. Heel af en toe komt de piep (zachtjes) terug en daarom kom ga ik eens in de 3 maanden bij Sandra langs voor “onderhoud. Sandra: bedankt!"


(Echte naam in de praktijk bekend)

472 weergaven
bottom of page