Op deze pagina vindt u ervaringen van (ex-)patiënten uit de praktijk. Hierbij wil ik graag vermelden:

* Er zijn veel meer mensen, die helemaal van de tinnitus af zijn of bij wie het naar de achtergrond is verdwenen, maar van wie hier         helaas geen verhaal staat. Veel mensen vinden het lastig om hun verhaal op papier te zetten. Tevens vergeet ik vaak te vragen of mensen iets willen schrijven.

* Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven in de praktijk te komen, behandel ik de meesten niet door tot de tinnitus geheel verdwijnt. In overleg stoppen we vaak als mensen aangeven dat ze er op dat moment prima mee kunnen leven als het zo blijft. 

   Vaak dooft het in de loop der tijd verder uit en kan het uiteindelijk helemaal over zijn.

Ik kan niet helemaal meer terughalen hoe de piep in mijn oren is ontstaan is; ik denk dat deze langzamerhand frequenter terug kwam en in volume toe nam, tot ik er een keer wakker van lag en alleen nog gefocust was op die piep in mijn oren.

Na een bezoek aan de huisarts werd ik doorverwezen naar een audiologisch centrum, waar ik in een sessie een heel logisch klinkende presentatie mocht aanschouwen over plat liggende trilharen en aansluitend een gesprek en uitnodiging om een gehoor apparaat aan te laten meten.

Even later las ik in de krant een artikel over de praktijk van Sandra en heb me meteen aangemeld en heb me op de wachtlijst laten zetten. Meteen met de intake werd het al duidelijk dat de oorzaak van de Tinnitus veel breder gezocht moest worden en opvallend was de overeenkomst in karaktereigenschappen van de patiënten die bij Sandra onder behandeling waren. Sandra heeft meteen de hoge spierspanning in m’n nek aangepakt en ondertussen had ik haar boek : “Tinnitus er is iets aan te doen” ook al aangeschaft waar allerlei nuttige tips in staan vermeld. Inmiddels is de piep nagenoeg verdwenen en gereduceerd tot af en toe een acceptabele ruis die ik, met de handreikingen uit het boek prima onder controle kan houden. Mijn behandeling is inmiddels afgerond en we hebben afgesproken dat ik weer contact opneem met Sandra als het nodig mocht zijn. Erg handig omdat de karaktereigenschappen ( perfectionistisch, te veel hooi op de vork, onvoldoende afschakelen van m’n werk, te weinig ontspanning) die de gemene deler zijn van de Tinnitus patiënten lijken te zijn, toch moeilijk om te buigen zijn..

De belangrijkste boodschap die me rust geeft is inderdaad : “Tinnitus er is iets aan te doen”

25 keer bekeken

Sinds een jaar had ik last van een soort geklop in mijn oor, wat telkens erger werd, de laatste maanden was het geluid eigenlijk non-stop aanwezig. Dit gaf mij veel onrust, met name in de nacht.

Een gehoortest gedaan waaruit bleek dat ik geen gehoorschade had en ik met dit geluid moest leren leven. Vrij wanhopig Sandra benaderd en na één behandeling werd het geluid erger, waarna het vervolgens na een paar dagen ineens weg was! Wat een opluchting en wat een rust. Ongelofelijk.

Van Sandra geleerd hoe houding, maar ook gedrag invloed kan hebben op tinnitus. Nu af en toe nog ups en downs, maar veel minder klachten. Ik weet weer hoe het is om volledig stilte te ervaren!

102 keer bekeken

Nu ruim een jaar geleden begint mijn tinnitus verhaal . Ik weet nog dat ik op eengegeven moment aan mijn man vroeg : vind jij het ook zo stil en hoor jij dan ook een piep ? Hij vond het wel stiller worden maar het was ook de eerste lockdown ivm de Corona! Maar een piep nee die hoorde hij niet . En daarmee was de focus gelegd en kon ik me nergens anders meer mee bezighouden als met die vreselijke piep in mijn hoofd die daardoor ook steeds luider werd !! Een hele nare tijd volgde …ik kon niet meer werken , niet meer slapen , niet meer goed eten en was maar met 1 ding bezig : dat vreselijke geluid moest uit mijn hoofd !!! Hier wilde ik niet oud mee worden . Er volgde een langdurig traject van artsen : KNO ( alles is prima met uw gehoor ) manuele therapie, coaches, psychiater…noem het maar en ik heb het gedaan !!! Tussendoor had ik het tinnitusconcept van Sandra al ontdekt ….helaas had ze een enorme wachtlijst!!!Uiteindelijk mocht ik in november 2020 bij haar komen en daarmee heeft ze mijn leven terug gegeven. Ik was al een paar maanden eerder in haar boek begonnen , dat was al een enorme stap vooruit ! Sandra heeft me geleerd om mijn leven anders vorm te geven , minder te pleasen , uit mijn hoofd te gaan , voor mezelf te kiezen !! Elke week dat ik bij haar kwam werd de spanning in mijn nek en hoofd minder en het geluid zachter !! En hoe is het nu ? Het geluid is van elke dag 24-7 Aanwezig naar nog maar 2 tot 3 x per week op een niveau waar ik zelfs weer mee kan werken in een kledingzaak…..en de rest van de dagen is het STIL !!!!Ik weet nu zeker dat die andere dagen ook stil gaan worden !! Ik ben zoals Sandra al in het begin zei zelf de sleutel ! Ik ga nu ook minder naar haar toe maar ik zal haar nooit vergeten !!! Bedankt Sandra dat je op mijn pad bent gekomen en in mij hebt geloofd en vertrouwd!! Met veel liefs, A. S.

168 keer bekeken