Op deze pagina vindt u ervaringen van (ex-)patiënten uit de praktijk. Hierbij wil ik graag vermelden:

* Er zijn veel meer mensen, die helemaal van de tinnitus af zijn of bij wie het naar de achtergrond is verdwenen, maar van wie hier         helaas geen verhaal staat. Veel mensen vinden het lastig om hun verhaal op papier te zetten. Tevens vergeet ik vaak te vragen of mensen iets willen schrijven.

* Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven in de praktijk te komen, behandel ik de meesten niet door tot de tinnitus geheel verdwijnt. In overleg stoppen we vaak als mensen aangeven dat ze er op dat moment prima mee kunnen leven als het zo blijft. 

   Vaak dooft het in de loop der tijd verder uit en kan het uiteindelijk helemaal over zijn.

Januari 2019 kreeg ik, na een stressvolle periode, last van een piep in mijn rechteroor. Dit werd steeds harder en beïnvloedde mijn dagelijkse bezigheden. Ik sliep er slecht van en had moeite om de dag door te komen.

De huisarts verwees me naar de KNO arts waar ik na een gehoortest (geen gehoorverlies) en een kort onderzoek de diagnose tinnitus kreeg. Leer er maar mee leven was het antwoord van de KNO arts. Hij had het te druk om verder te praten en verwees me door naar een audiologisch centrum. Daar konden ze mijn vragen beantwoorden.

Totaal ontgoogeld zat ik 3 weken later bij het audiologisch centrum. Eerst weer een gehoortest (kassa!) met dezelfde uitslag als 3 weken daarvoor. Daarna met 8 lotgenoten in een zaaltje om een technisch verhaal over platliggende haartjes aan te horen. Een gehoorapparaat met maskeerder zou dé oplossing zijn en we konden een afspraak maken voor de aanschaf hiervan. Zowel bij de KNO arts als bij het audiologisch centrum heb ik totaal geen empathie ondervonden.


Omdat ik me niet bij de uitslag neer kon leggen, heb ik een second opinion gevraagd en ben toen bij een KNO arts in Duitsland beland. Deze arts verwees me naar een kaakchirurg die na een aantal onderzoeken liet deze weten niets voor me te kunnen doen. Ik moest maar mindfullness gaan doen, dan leerde ik er wel mee te leven.

Daarna nog bij de neuroloog beland en ook die kon, hoe erg ze het ook vond, niets voor me doen.


Inmiddels was ik via via op de website van Sandra gekomen en heb me direct aangemeld voor behandeling. Eerst de lange wachtlijst door en in augustus 2020 kreeg ik een telefoontje dat, als ik wilde, de volgende dag langs kon komen.

Wat een verademing! Eindelijk iemand die luistert. Aan tinnitus is wel wat te doen volgens Sandra, mijn hoge spierspanning was volgens haar de hoofdoorzaak.

De behandeling was eerst wekelijks, daarna om de week en op het laatst eens in de 3 weken.

Nu ben ik 8 maanden verder en in overleg met Sandra ben ik (voorlopig) gestopt met de behandeling. Ik voel me vele malen beter. De tinnitus is er nog wel maar veel minder nadrukkelijk. De wetenschap dat ik altijd terug kan komen bij Sandra voor behandeling, geeft me rust.


Echte naam in de praktijk bekend.

18 keer bekeken

Bijgewerkt: mei 3

Na vele omzwervingen ben ik na 10 jaar tinnitusklachten vorig jaar beland op de site van Tinnitus Concept. Na een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven waren mijn klachten het laatste jaar sterk toegenomen.

Via een video-call heb ik contact gehad met Sandra. Ik voelde mij gelijk begrepen en gehoord. Door de coronamaatregelen was de praktijk gesloten, maar toen het weer mogelijk was ben ik gelijk door Sandra gebeld om langs te komen. Tot op de dag van vandaag ben ik haar hier heel dankbaar voor. Ik ben diverse keren door haar behandeld en voel me nu een stuk beter. Ook ben ik erg blij met het boek dat ze heeft uitgegeven.

Vanwege de afstand ben ik momenteel niet in behandeling, maar de gedachte dat mij werd gezegd, dat ik altijd weer een afspraak kan maken, stelt mij heel erg gerust.

Dank je wel Sandra, je bent als een vriendin voor mij.


Echte naam in de praktijk bekend.

57 keer bekeken

Ongeveer een jaar geleden begon ik geleidelijk aan rare en vervelende geluiden in m'n hoofd te horen, waardoor ik op een gegeven moment volstrekt in paniek raakte. Alsof ik continu rondliep met een fluitketel in m'n hoofd. Slapen ging ook niet meer. Ik ben musicus en ik had in de loop der jaren veel gehoord van collega's die last van tinnitus hadden en die allemaal van de KNO-arts hadden gehoord dat er niets aan te doen was. En ze leven er dus mee. Maar ik kon me er niet bij neerleggen. Via een zoektocht op internet heb ik Sandra gevonden. Helaas was dat net na het begin van de lockdown. Gelukkig kon Sandra mij na een aantal weken zien. Alleen al haar zachte en bemoedigende aanpak, vanuit het uitgangspunt dat tinnitus in de meeste gevallen door stress wordt veroorzaakt, gaf mij de moed om door te gaan. Dat kon ik dus goed herkennen en daarmee gaf Sandra mij het instrument om er ook zelf iets aan te doen. Dat alles heeft gezorgd voor een geleidelijke verbetering. Een klein jaar later kan ik zeggen dat de tinnitus inmiddels gezakt is tot een niveau dat alleszins leefbaar en acceptabel is. De verbetering zet zich ook voort. Ik ben er niet meer bang voor en ik heb er ook alle vertrouwen in dat de tinnitus in de loop der tijd helemaal zal verdwijnen. Heel veel dank aan Sandra!

93 keer bekeken