top of page

Waldy - leeftijd 70-80


Het begon ongeveer 8 jaar geleden ,rond mijn 70e levensjaar. Eerst geleidelijk een zacht ruisen in mijn rechteroor. Later  veranderde het in een soort knarsen. Overdag viel het te verdragen, maar de nachten werden een kwelling. Van alles geprobeerd: muziek aan, slaappillen, het werd een uitputtingsslag. Oververmoeid en kribbig, geen plezier voor mijn omgeving.

Van alles geprobeerd: KNO arts (moet je mee leren leven) Testen in audiologisch centrum Zwolle Lotgenoten bijeenkomst Via audicien een maskeergehoorapparaatje MRI scan Neuroloog geeft antidepressiva Meerdaags onderzoek van Universiteit Groningen Acupunctuur Chinese massage Chiropractie Beter Horen biedt behandeling met neurostimulator aan via ziekenhuis,  na een test blijkt dat ik er niet voor in aanmerking kom.

Dit alles eigenlijk zonder resultaat. Vanaf januari 2017 verergert de situatie. Ik ben ten einde raad. Dan zie ik een advertentie in de krant van Therapiecentrum Vledder,  Sandra Posthumus. Ik lees op de site dat behandelen van tinnitus haar specialiteit is. Ik meld me aan en hoor dat er een lange wachtlijst is. Maar vanaf juli ben ik bij Sandra in behandeling en met positief resultaat.

Vanaf begin verbeterde de toestand al. De behandelingen waren eerst 1x per week, langzaam werden de tussenpozen groter. Ik zag het leven weer positief tegemoet!

Ik heb geleerd dat het niet eenvoudig is om je hoofd leeg te maken. Met de oefeningen van Sandra kom ik een heel eind. Na 7 maanden is er veel bereikt. Af en toe nog last, maar dan weet ik  hoe het komt, stress speelt zeker een rol. Ik ben nog onder behandeling, nu eens in de drie weken en dat blijf ik voorlopig doen.

Ik wil Sandra een compliment geven voor de manier waarop zij haar vak uitoefent en ik hoop dat ze nog veel lotgenoten kan helpen.

47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik weet nog goed wanneer ik werd geconfronteerd met mijn “piep”: dat was na een lange autorit naar het buitenland. Toen ik op de plaats van bestemming was aangekomen, wilde ik gaan slapen maar dacht i

Ongeveer 2 jaar geleden net voor de herfstvakantie begon mijn verhaal. Ik ben docent en werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ik was net begonnen aan een studie en ik was gestart als voetbalcoach bij

Ik kan niet helemaal meer terughalen hoe de piep in mijn oren is ontstaan is; ik denk dat deze langzamerhand frequenter terug kwam en in volume toe nam, tot ik er een keer wakker van lag en alleen nog

bottom of page